Fodpleje
Til at starte med ser fodterapeuten efter om du har hård hud, ligtorne, sår, hælrevner, fod- eller neglesvamp eller andre problemer.
Har du gigt, diabetes, eller andre sygdomme, der kan skade fødderne, bliver din behandling tilpasset det særlige behov, du har. Også hvis du har smerter i kroppen eller andre problemer, der kan tænkes at stamme fra fødderne.
Dyrker du sport, kan det sætte dine fødder på en hård prøve, alt afhængig af sportsgrenen. Det kan derfor være en rigtig god ide, at du ofte får undersøgt dine fødder og tale med fodterapeuten om, hvordan du skåner dine fødder mest muligt. Måske kan du have behov for et fodindlæg.

Fodbehandling og  – pleje
neglene bliver klippet og slebet og renset i dybden, det hårde hud og ligtorne bliver nænsomt skåret væk, og du får behandlet alle de problemer du måtte have. Til slut bliver fødderne smurt ind i en crem, der holder huden blød og smidig.

Hvis dine fødder er i anatomisk ubalance, kan et fodindlæg eller en lille aflastning i feks. silikone kompenserer for dette, så du kan gå bedere.
Et indlæg er en sål, som fodterapeuten udformer specielt til dig for at støtte dine fødders funktion, så den så nomale som mulig.
Mange børn kan også have glæde af et indlæg

Har du ondt i en tånegl, fordi den er groet ned i siderne, kan fodterapeuten sætte en neglebøjle på der er med til at rette den op igen.
Bøjlen er en metaltråd eller et stykke smalt plastik, som bliver sat på tværs af neglen. Får du bøjle på, skal du gå regelmæssigt til eftersyn og få bøjlen rette så den sidder som den skal.

Føddernes trivsel handler i høj grad om, hvilket klima de befinder sig i. Derfor giver fodterapeuten dig gerne råd til, hvordan du vælger sko, der er bedst til dig og dine fødder.

 

Tilskud
Er du medlem af sygsikringen ” danmark ” har du mulighed for at få tilskud til behandlingen i gruppe 1 og 2.  Du kan også få tilskud til indlæg.

Har du diabetes, ledegigt, nedgroede negle eller arvæv fra stråler mod vorter, kan du få tilskud fra sygesikringen, du skal have en henvisning fra din læge eller ambulantorium, du skal være opmærksom på at fodterapeuten har et yder nr.

Tilskud fra kommunen
Alle, der har brug for indlæg, kan søge kommunen om tilskud.
Er du pensionist, kan du også søge om helbredstillæg i din kommune, hvis du opfylder kravene, kan du få tilskud til fodbehandlingen og til indlæg, hvis du har behov for dette.

HUSK FØDDERNE SKAL HOLDE HELE LIVET

Her kan du læse mere om fødder generelt www.altomfoden.dk